Идват нови избори. Давайте да хванем последния влак - реформата и промяната трябва да се случи, да се засилят институциите и нека по списъка "Магнитски" да се направят специални екипи, които да работят тук на място. За това настоя президентът на България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев пред Нова телевизия.

По думите му България днес е наникъде - без план и посока, много тежки провали на международната сцена и всичко това е гарнирано с тежката политическа криза у нас. Плевнелиев е убеден, че ГЕРБ ще довършат съдебната реформа след предсрочните парламентарни избори на 2 април и ще приемат механизъм за контрол над главния прокурор и заместниците му.

Той определи още като неправилна идеята да се работи за импийчмънт на президента Румен Радев точно в момента. Има много основания за импийчмънт, но не и в момента, изтъкна Росен Плевнелиев и добави, че едно от основанията е, че държавният глава е нарушил Конституцията на България.

Плевнелиев призова ГЕРБ, ПП и ДБ да намерят решение на предсрочните парламентарни избори да направят правителство, а не да се даде още власт на президента Румен Радев, нови избори 2в1 наесен, гарнирани евентуално с референдум за еврото, ако "Възраждане" успеят да съберат достатъчно гласове.

Той призова миротворците в България да се обърнат към Путин да се спре и да седне на масата да преговаря за мир. Ако режимът на Путин спечели тази война, ще интегрира Беларус и ще посегне към Полша, предупреди Плевнелиев.