Искам да напомня на г-жа Плугчиева, че тя сега се връща, но тази управляваща коалиция, която вчера в лицето на ДПС поиска още повече власт, включително вицепрезидент, е вече три години на власт и се издъни във всяка една посока.

Това заяви столичният кмет Бойко Борисов в ефира на БНР.

Той припомни, че е сезирал европейската комисия за магистрала Тракия.

Защо в края на краищата трябваше да сезирам ЕК за Тракия, попита той и добави - нима всички хора не виждаха, че там се бави построяването, единствено и само, за да вземат огромната комисионна.

По думите му новият вицепремиер Плугчиева е трябвало да посочи кой носи персонална отговорност за случващото се с магистралата и той съответно да се оттегли от заеманата длъжност.

Сега тя иззема функциите на премиера и защото ние всички имаме добро отношение към нея, тя иска да прикрие провала на тройната коалиция, каза още столичният кмет.

Не мога да разбера защо г-жа Плугчиева се хвърля да брани провалили се хора, попита Борисов. Объркали държавата е по-точното, каза още той.

По думите му автомагистрала „Тракия" е провал за министъра на регионалното развитие и благоустройството, така както „Кремиковци" - за министъра на икономиката и енергетиката.

Той добави, че след като е станало ясно, че е изтекъл срокът, в който българо-португалският консорциум, който спечели концесията, трябваше да осигури финансирането за доизграждането на Тракия, жалбата му до ЕК отпада.

Наложи се да пиша жалба в Брюксел, за да спра крадливата магистрала "Тракия", допълни столичният кмет.

Той добави, че в момента напрежението сред обществото в България и единствения начин то да се отпуши, е тройната коалиция да си отиде.