Решението на Европейския съюз (ЕС) за визовия режим за турските граждани изобщо не е опасно. Турската интелигенция отдавна е в Европа. Това успокои премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Софийския градски съд, където се яви като свидетел по делото срещу Сергей Станишев.

Той подкрепя развитието на преговорния процес на Турция за членство в ЕС.

Да се отварят глави, тогава се поставят условия и се променят държавите. И ние сега сме по-различни от преди 10 години, аргументира се Борисов.

Той засегна и темата с бежански поток, който може да очакваме от южните ни съседки. Министър Ненчев вече е на границата, свързваме се с гръцкия червен кръст да видим какво можем да направим. Къса ми се сърцето за тези хора, обяви премиерът.

Според него сме направили всичко възможно за нашата сигурност - армията и жандармерията са на границата.

Подкокоросвате бежанците да минат през България, скара се той на медиите. Ние искаме да им кажем да идват в Европа по надлежния начин, обяви той.

Името на Радан Кънев също не остана неспоменато - заради негов коментар в социалните мрежи по адрес на Борисов, премиерът поиска да знае по каква линия го обвързват с прокуратурата.

Отива с РБ при президента, а на другия ден е опозиция. Това е да направят в парламента опозиция на законите на ГЕРБ, почуди се отново Борисов на опозиционерстването на Кънев. Всеки ден е от сутрин до вечер в медиите и коментира ГЕРБ. Да сте го чули да говори за БСП - аз не съм, ядоса се Борисов.

Парламентът да направи законите, държавата - сградите, а съдиите и прокурорите да си оправят системата. Да се дръпнем настрани и те да си я направят. Аз съм се дръпнал, призова премиерът.