Борисов започна да лъже пряко.
Това постна във Фейсбук лидерът на ДСБ Радан Кънев по повод интервю на премиера за "Медиапул", в което Борисов повтори някои свои коментари за отношенията между ГЕРБ и ДСБ.

Натъжен съм, защото силната страна на г-н Борисов беше именно умението да манипулира публиката, без да лъже пряко. И загубата на това умение отнема на българската политика един силен лидер, комуто мнозина честни хора възлагаха големи надежди. Бойко, който лъже, не е надежда, а просто разочарование, изтъква Кънев.

Борисов:
Всеки ден е от сутрин до вечер в медиите (Кънев, б.р.) и коментира ГЕРБ. Да сте го чули да говори за БСП - аз не съм

Иначе той споделя, че изчел интервюто, което определя като „програмно”, „със значително интелектуално усилие и немалко тъга”.

Той обяснява, че тъгата не е, защото премиерът обявява за свой основен, може би единствен враг ДСБ и РБ. Умният политик познава реалната алтернатива и заплаха, а политическият интелект на г-н Борисов не бива да бъде подценяван. Той е в правото си да атакува там, където го боли. БСП и ДПС отдавна са му съюзници, макар и слаби. Опасността за неговата власт идва отдясно, пише Кънев.

Според него ГЕРБ е поел ролята на балансьор – изпълнявана преди от ДПС, а това вървяло с определени задължения - да спира реформите, да пази статуквото в съдебната власт, да поддържа политическата тежест на мафията в службите и прокуратурата.

В края на поста си Кънев коментира и решението на Конституционния съд за здравната реформа - междувременно, КС удари в сърцето здравната реформа на Петър Москов, а парламентарното мнозинство не се съобрази с премиера и продължи операцията по задържане на КЗК в лапите на олигархията.

Лидерът на ДСБ завършва с многозначителния въпрос „Winter is coming?”

По-късно, в кулоарите на парламента, по конкретните обвинения Кънев отговори, че само преди дни  за пръв път се срещнал с председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов по време на приема на американското посолство по случай пристигането на новия посланик, а с председателя на Софийския градски съд Калоян Топалов още не се е запознавал лично.

„Истината е, че за повече от година мнозинството в НС и правителството имат много малко успехи, а основната промяна в България е тази в здравеопазването и ако тя бъде прекършена, всичките ни усилия изглеждат безполезни”, заяви още Радан Кънев по темата за решението на КС.