От БСП в Крумовград възразиха срещу ГЕРБ след уволнения на директори на основни училища в общината, пише Родопи 24.

Според тях уволнението на директора на ОУ "Христо Ботев" Ангел Александров е политическо.

"На обществото в общината за пореден път бе показано, че не е важно колко добър професионалист си и какви са оценките за теб. Важно е да бъдеш верен на ПП"ГЕРБ" и управляващите, без значение на качества, образователен ценз и опита, който имаш като професионалист. За РИО на МОН -Кърджали и неговите политически комисари, държавни служители е достатъчен аргумент, че А. Александров е зам.-председател на ОбС на БСП и кандидат за общински съветник в листата на социалистическата партия на последните местни избори", се казва в обръщение от червената партия.

Социалистите припомнят, че за няколко месеца директорите на шест основни училища в общината са сменени. На тяхно място са назначени активисти на управляващата партия.

Декларацията от Общинските съветници на БСП в Крумовград  е адресирана до народния представител Цвета Караянчева и местното ръководство на ГЕРБ в Крумовград.

Според тях е необосновано дисциплинарното уволнение на директора на Основно училище в село уличка, на когото за месец и половина са направени 12 проверки в училището.

"Ние приемаме това уволнение като израз на политическа репресия", се казва в декларацията  и се призовава да се спре политизирането на българското образование и да се върне професионализма.

Декларацията е подкрепена и от Областното ръководство на БСП в Кърджали.