Полицаи в София излязоха на протест пред Народното събрание в подкрепа към вътрешния министър Калин Стоянов и към пострадалите им колеги по време на протеста на футболни фенове срещу БФС, съобщи Нова телевизия. 

Полицаите изтъкват, че не искат действията им по време на протеста миналата седмица да се политизират.

Зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Кузманов заяви, че те категорично се разграничават от политизирането на МВР и че политиците са прекалили.

БНР информира, че в пространството пред Народното събрание са се събрали стотици служители на реда. По думите им протестът им е спонтанен. Очаква се на мястото да дойдат представители на ръководството на МВР, които ще бъдат изслушани по-късно днес в Народното събрание.

Калин Стоянов тръгна в правилната посока, доволен е Денков

Калин Стоянов тръгна в правилната посока, доволен е Денков

Премиерът заяви пълна подкрепа за спортния министър Димитър Илиев, като посочи, че не знае защо от ГЕРБ му искат оставката

Припомняме, че при протеста по време на футболната среща между националните отбори на България и Унгария миналата напрежението ескалира, като имаше пострадали запалянковци и служители на реда. Заради обвинения за полицейско насилие се стигна до искане за оставката на МВР шефа и отстранени полицаи и уволнен заместник-министър.

Калин Стоянов: МВР Оперативно се ръководи от главсека. Благодаря за вниманието

Калин Стоянов: МВР Оперативно се ръководи от главсека. Благодаря за вниманието

Протестиращи са палели кофи за боклук - това е противозаконно