Премиерът Николай Денков заяви пълна подкрепа за спортния министър Димитър Илиев, като посочи, че не знае защо от ГЕРБ му искат оставката.

Коментарът си министър-председателят направи на ВИП терминала на летище София, където около 16 ч. кацнаха златните ни момичета по шахмат.

Въпреки че в началото Денков отказа да коментира политически въпроси и призова медиите да се концентрират върху шахматистките ни, премиерът все пак коментира и брифинга на Калин Стоянов от днес следобед.

Всъщност Денков не чул брифинга, но прочел съобщението, че трима полицейски служители вече са освободени. Това е знакът, който трябва да разчетем, заяви Денков по отношение на искането му - МВР шефът да признае за полицейско насилие.

Денков хвърля оставка, ако МВР шефът не признае полицейско насилие

Денков хвърля оставка, ако МВР шефът не признае полицейско насилие

Мария Габриел не слезе пред медиите в Министерски съвет

"Насилието не може и не трябва да бъде оставено безнаказано. Тези, които биеха паднали хора, трябва да си получат наказанието. Това е много малка част от служителите, които бяха там. Искам да поздравя останалите за това, че не позволиха да бъдат изкушени", посочи премиерът.

Калин Стоянов тръгна в правилната посока, поздрави Денков, който изрази надежда, че МВР шефът ще извърви този път докрай.

Премиерът коментира и ситуацията в шахмата, като по-рано стана ясно, че отборът ни на Европейското първенство е постигнал успехите си без държавно финансиране.

"Пари за българския шах ще има, когато се оправи шахматната програма с федерациите. В момента лиценз има само една от тях, към която тези момичета не принадлежат", посочи Денков. Той увери, че тази седмица ще проведе среща с федерациите по шахмат.