Служителите на МВР отново излизат на протест.
В четвъртък, Ден на пожарникаря, в София и Варна те за пореден път ще изразят недоволството си, защото и днес на заседанието на Съвета за социално партньорство не бе постигнат консенсус по основното им искане - 15% увеличение на заплатите от 1 февруари 2017 г. (със задна дата).

От МВР заявиха, че има законови пречки увеличението да стане със задна дата и добавиха, че са изчислили, че въпросното увеличение ще струва 136 млн. годишно. За такова увеличение може да се говори евентуално с новия бюджет от догодина.

Преди това на Съвета за социално партньорство в министерството бяха обсъдени проблемите с дрехите на полицаите и отпускането на безплатна храна в МВР.

От синдикат "Огнеборц" настояха за нов закон за МВР и изцяло нов закон за пожарната.

Националният синдикат на гражданската администрация в МВР настоява за промяна на статута на държавните служители, за промяна на начина, по който се изчислява работното им време и за допълнителни пари за работа с класифицирана информация. Освен това от НСГА настояват на работещите държавни служители при извънредност да се плаща пълната изработена сума. Такъв е случаят с последните избори. От МВР обясниха, че такава промяна може да стане само с корекция на Кодекса на труда.