Допълнителното материално стимулиране на труда на полицаите ще става диференцирано - според отговорностите и резултатите.

Увеличението на възнагражденията в системата на МВР ще бъде с
по-висок процент за София и трите големи града, в които криминогенната обстановка е най-тежка - Пловдив, Варна и Бургас.

Това съобщи министърът на вътрешните работи Михаил Миков в Хасково, където откри новата сграда на районното управление.

Допълнителното материално стимулиране няма да е за всички, които работят в тези територии, а само там, където е "най-горещо", уточни Михаил Миков. По думите му е крайно време да се категоризира труда на всеки служител в министерството, тъй като натовареността е различна.

В Хасково министърът уточни, че изнесените данни за изразходвани 95 милиона лева не са били разходи само за използване на специални разузнавателни средства.

"Става въпрос за разходи за две години за изключително важни дейности в
държавата, които в никакъв случай не се изчерпват с подслушване - вулгарно, елементарно е разбирането, че тези средства отиват за подслушване", коментира Михаил Миком.
Той поясни, че е предложил на председателя на парламентарната вътрешна комисия да бъде обсъдено на закрито заседание, докъде би могло да се използват определени данни и факти.

Той определи като смешни опитите предложението му за дискусия да се използва за създаване на интрига вътре в БСП.