Тримата новоизбрани съпредседатели на ДПС присъстваха на възпоменателния митинг за 31-годишнината от началото на Възродителния процес в село Млечино. Вече бившият председател Лютви Местан не се появи, предаде кореспондент на Нова телевизия от мястото на събитието.

Възпоменателният митинг приключи преди минути. Въпреки че Местан вчера обяви, че в следващите дни ще присъства на възпоменателните митинги от Възродителния процес, днес той не дойде в Млечино.

За да почетат паметта на загиналите и репресираните по време на Възродителния процес, в Млечино се събраха стотици български турци. Тримата лидери на ДПС - Четин Казак, Мустафа Карадайъ и Рушен Риза, дойдоха сред тях и дадоха първото си изявление.

„Никоя политическа сила не е застрахована от сътресения понякога, но Движението за права и свободи има здрава основа и бързо ще възстанови своята кондиция и вече е на път да го постигне”, обясни Четин Казак. 

На въпрос каква ще е съдбата на депутатите и кметовете, които вчера са били с Местан, Казак отговори, че бъдещето ще покаже.

„Ние ще си вървим по нашия път, който е ясен от 25 години, независимо кой какви интерпретации е правил досега. Би било редно да обърнете внимание на последното изречение, което каза нашият почетен председател, на нашето заседание, което пресцентърът обяви пред медиите”, заяви от своя страна Мустафа Карадайъ.

Припомняме, вчера пресаташето на ДПС Велислава Кръстева разкри пред журналисти финалните думи на днешната реч на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, а именно: „Такава ще е съдбата на всекикойто се изправи срещу националните интереси на България”.

На възпоменателния митинг в Млечино днес присъстваха част от хората, които вчера са били до Лютви Местан. Те обаче останаха встрани от тримата новоизбрани съпредседатели.

Честванията на годишнината от Възродителния процес продължават и утре на Тюркян чешма. Местан бе обявил, че ще присъства там, но засега не е ясно дали това ще се случи.