Помощта за Украйна е на път да поддържа войната, но не и да се постигне пълна победа. Това мнение изрази пред БНТ журналистът Валери Тодоров за развитието на военните действия в Украйна.

Ясно е, че победа не може да бъде постигната, защото насреща има една ядрена сила в лицето на Русия, коментира Тодоров и настоя да се направи ревизия на гледната точка на войната.

Войната в Украйна е огромна грешка в Русия, отбеляза Тодоров и допълни, че въпросът, който касае западния свят, е каква Русия иска - силна или слаба.

Зеленски благодарил на Борисов, Пеевски и Кирил Петков

Зеленски благодарил на Борисов, Пеевски и Кирил Петков

Те обещават подкрепата за Украйна да продължи, въпреки съпротивата на проруски среди

Валери Тодоров посочи още, че е хубаво да стане ясно дали, ако сегашният президент на САЩ Джо Байдън спечели втори мандат, дали ще може да го завърши.

Бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова също бе в студиото на БНТ. Тя заяви, че изборите в Америка ще имат огромно значение за това как ще се развие войната в Украйна.

Тя посочи, че Москва през руския президент Владимир Путин вижда Украйна като държава, която трябва да бъде победена и завладяна. Путин иска повече война, докато не бъде тотално превзета, завладяна и анулирана Украйна, а украинският президент Володимир Зеленски се опитва да прокара своя план от 10 точки, коментира Поптодорова.

Путин не се радва, а констатира: Русия е във възход, Европа - в упадък

Путин не се радва, а констатира: Русия е във възход, Европа - в упадък

Русия показала на целия свят, че е самодостатъчна във всяко отношение

Тя посочи, че подкрепата за Украйна е на много равнища - морална, политическа военна и финансова. Моралната и политическата подкрепа за Украйна, ако Доналд Тръмп спечели президентските избори няма да отслабне. Ако Тръмп спечели изборите ще се засили антиимигрантската политика на САЩ, коментира Поптодорова. Тя вярва в системата на Америка и в ролята на Конгреса като орган плюс различните организации от неправителствения сектор, но в интерес на истината има едно гражданско общество в Америка. Конгресът ще продължи да определя политиката на Белия дом, изтъкна Поптодорова.

Според нея бедата е, че човечеството не може да се измъкне от войни. Поптодорова не вижда в обозримо бъдеще обществото да живее без войни, но е по-важно да се види реалността - Европа се събудила. Европа се събужда като геополитически актьор и играч, изтъкна бившият посланик на България в САЩ.

Крис Кристи напуска надпреварата за Белия дом

Крис Кристи напуска надпреварата за Белия дом

Яростният критик на Тръмп така и не събра достатъчно подкрепа