"Възраждане" с опит пак да прокара референдума за запазване на българския лев. Точката влезе в дневния ред на законодателния орган.

България все още не е готова за Еврозоната, подчерта Цвета Рангелова.

Цончо Ганев дори смята, че членството в Еврозоната е заплаха за националната сигурност. Според него Еврозоната е структура със затихваща функция. Стотици фирми фалират заради войната в Украйна. По думите му по-добре е да сме член на БРИКС. Какво да прави България, трябва да се произнесе българският народ, убеден е депутатът от "Възраждане". Освен това трябва да замразим членството си в СЗО.

Продължаваме стабилно да сме на дъното на най-бедните в ЕС, притеснен е Цончо Ганев.

КС: Референдум за лева правилно няма да има

КС: Референдум за лева правилно няма да има

Възраждане и ИТН оспориха решението на Народните представители

Независимият депутат Калоян Методиев смята, че всяко действие трябва да се поставя в политически контекст. По съдържание левът е евро, защото е обвързан с еврото заради валутния борд, по думите му. Според него трябва да сме на масата на преговорите в Еврозоната и да вземаме решение. Единствената заплаха за членството са малограмотните хора, които са заплашени да бъдат излъгани, както и спекулата.

Цончо Ганев се ядоса на аргументите на независимия депутат и се обърна към него с думите:" Ей, льольо".

Тошко Йорданов от ИТН сподели опита на партията в провеждането на референдуми. Българите трябва да бъдат питани, изтъкна той. Иначе партията е за членството на страната в клуба на богатите. Не сте аристократи, за да гледате на хората като селяни и тъпаци, да не говорим, че повечето от вас са по-големи тъпаци от хората навън, заяви още Тошко Йорданов. Хаби се времето на парламента, смята и Явор Божанков. Референдумът на "Възраждане" е противозаконен и противоконституционен, по думите му.

1 милиард евро губи България на година от превалутиране. 69% е подкрепата за еврото, включи се и Мартин Димитров.

Очаквано референдумът не бе допуснат.

Възраждане се поздравяват, че няма Еврозона от 1 януари

Възраждане се поздравяват, че няма Еврозона от 1 януари

Не стана ясно защо общински съветник дава брифинг в НС