Към посолството ни в Атина е сформиран кризисен щаб заради бушуващите в Гърция пожари, засега няма сигнали за пострадали българи, съобщиха от МВнР.

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев е разговарял с временно управляващия българското посолство в гръцката столица Веселин Иванов и е разпоредил да се сформира щаб, който да е на разположение на българските граждани, пътуващи или пребиваващи в Гърция.
Открита е гореща телефонна линия, на която нашите сънародници могат да потърсят съдействие в случай на необходимост: +30 6937 096 220

От министерството уточняват, че към момента няма български граждани, които да са търсили помощ от посолството. Няма и данни за засегнати или бедстващи наши сънародници вследствие на пожарите.

Няма данни за бедстващи българи при големия горски пожар в Гърция

Няма данни за бедстващи българи при големия горски пожар в Гърция

Силен пожар е възникнал и на остров Крит

Припомняме, по информация на дипломатическата ни мисия голям пожар бушува в района на Кинета, Атика. Остава затворен за движение пътният участък Атина-Коринт от 39 до 57 км.
Образували са се километрични опашки от автомобили, като превозните средства, спрели в аварийната лента, затрудняват преминаването на пожарните автомобили.

Общественият транспорт в района не функционира.