Недостатъчна координация и комуникация между отделните институции спъват председателството ни на Европейския съюз (ЕС). Това стана ясно брифинга на ресорния вицепремиер Деница Златева след заседанието на кабинета.

Два-три месеца институциите се забавили по темата сигурност на срещите на високо ниво в София за председателството. До седмица Златева очаква решение от МВР, Национална служба "Охрана" (НСО) и другите институции.

Закъснение имало и в области като бъдещата комуникационна стратегия.

Подготовката за европредседателството ни върви по план

Подготовката за европредседателството ни върви по план

Показва доклад за изпълнението на мерките към 30 ноември

Започваме много активно да работим по културната програма на председателството, отчете още Деница Златева. Тя очаква съвсем скоро културната програма да бъде представена.

До две седмици пък Министерство на финансите ще представи актуализираната план сметка за председателството на ЕС за 2017-2018 година. Общият бюджет, който е залегнал в трите години 2016, 2017, 2018 г. е 150 милиона лева, припомни вицепремиерът.

1200 чиновници обгрижват европредседателството ни

1200 чиновници обгрижват европредседателството ни

На 99 % са изпълнени кадрите

Установено е, че има дейности, които на този етап не са финансово осигурени. С оптимизация на средствата кабинетът ще де опита да покрие и тези разходи, без да надхвърля предвидените пари.

Председателството е основен приоритет, категорична бе Деница Златева. Не е ясно дали ще се увеличи капиталът на НДК.