Бихме преговаряли с ГЕРБ-СДС след изборите, но както видяхме, това не винаги води до стискане на ръце. Надали ще има добре структурирано мнозинство в 50-ия парламент.

Това коментира заместник-председателят на Народното събрание и депутат от ПП-ДБ Никола Минчев за Нова телевизия.

Партньорството с пък БСП е доста по-сложно от преди две години, коментира той. По думите му войната в Украйна извадила на преден план важни различия.

Минчев не изключи възможността ГЕРБ-СДС и ДПС да се коалират при необходимо мнозинство.

А иначе конституционна криза по-скоро не чука на вратата, смята Минчев. Според него списъкът на хора за служебен премиер не е толкова малък. Не мисля, че има реална хипотеза 10 души да откажат да поемат тази отговорност, посочи още той.

"Пораждат се съмнения у мен за напускането на заместник-омбудсмана Елена Чернева. Но причината може да е съвсем обективна", коментира Минчев оставката на едно от възможните лица за бъдещ служебен премиер.

Дали ще бъде проблем за ПП-ДБ председателят на парламента и депутат от ГЕРБ-СДС Росен Желязков да стане служебен премиер, Минчев беше лаконичен, като по-скоро предпочете да не застава срещу последните промени в Конституцията.

"Който и да стане премиер, той трябва да изпълнява функциите си по Конституция", бе лаконичният коментар на Минчев.

ГЕРБ отхвърля възможността Росен Желязков да е служебен премиер

ГЕРБ отхвърля възможността Росен Желязков да е служебен премиер

Деница Сачева очаква президентът сам да реши кого да избере по "домовата книга"

Припомняме, че един от възможните варианти по така наречената "домова книга" от президента Румен Радев за назначаването на служебен премиер в резултат на промените в Конституция са: председателят на парламента, директорът на БНБ или някои от заместниците му, шефовете в Сметната палата, както и омбудсманът и някои от неговите заместници.

Никола Минчев коментира и временната парламентарна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около групата на Мартин Божанов-Нотариуса. Тя ще продължи работа, увери депутатът от ПП-ДБ.

"Вече разпитахме конкретно висшето ръководство на СГП и САП. Предстои изслушването на главния прокурор, а защо не и бившите главни прокурори. Покани към тях не са изпращани още", посочи Минчев.

ГЕРБ и ДПС обявиха комисията "Нотариуса" за предизборно тричане и цирк

ГЕРБ и ДПС обявиха комисията "Нотариуса" за предизборно тричане и цирк

ДПС ще отстранява Никола Минчев като председател на комисията "Нотариуса"