Заместник-председателят на 49-ото Народно събрание и депутат от ПП-ДБ Никола Минчев призова депутатите от парламентарната група на ГЕРБ-СДС да влязат в пленарна зала и да не бойкотират работата на парламента.

Отговорното поведение изисква да се гарантира кворум за конституционната процедура в проекта за промени в Конституцията и да се приеме държавният бюджет. Едно кадрово решение в рамките на компетентността на министъра на здравеопазването не трябва да се отразява на работата на Народното събрание, призова Минчев формацията на Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на Партийния дом.

Припомняме, че малко по-рано на извънреден брифинг в Партийния дом от парламентарната група на ГЕРБ-СДС заявиха, че няма да гласуват заедно с ПП-ДБ в резултат на уволнението на директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров.

По думите на Минчев това, което се е случило със смяната на директора на "Пирогов" може да се разреши по пътя на диалога, а не по пътя на конфронтацията. Няма крачка назад предприета до момента, но тези въпроси биват решавани с разговор, а не с конфронтация, подчерта той.

ПП-ДБ не са взели вътрешнопартийно решение как ще подходят във връзка със заканите на ГЕРБ, но Никола Минчев повтори още веднъж, че проблемите не се решават чрез бламиране работата на Народното събрание. Разговори за доизясняване на въпроси има постоянно, като ще има разговори и за доизясняване на въпроса за отстраняването на директора на "Пирогов".

Никола Минчев вярва в подкрепата за приемането на проекта за промени в Конституцията с мнозинство от 160 народни представители.

Работи и се и по създаването на регламент (механизъм) за назначаването на шефове в регулаторите.

Коалиционно споразумение има, но ГЕРБ не подписали

Коалиционно споразумение има, но ГЕРБ не подписали

Вариант бил изпратен на ГЕРБ, но отговор нямало