Депутатите от ПП/ДБ от Пловдив и Варна направиха призив към партия ГЕРБ и нейните кметове и общинари да запазят Пловдивския панаир.

На брифинг в парламента народният представител Даниел Лорер обяви, че днес се отваря последна възможност ГЕРБ да докажат, че се разграничават от олигарсите.

Общинските съветници от ДБ поискаха оставката на кмета на Пловдив

Общинските съветници от ДБ поискаха оставката на кмета на Пловдив

Причината е Пловдивският панаир

Оказва се, че оценката на акциите на панаира е остаряла. Депутатите призовават кмета на Варна Иван Портних да не прави нова оценка на акциите, а да ги върне на държавата.

Тъмните сделки се страхуват от светлината, смята Манол Пейков. Господин Гергов знае как се правят нещата, смята депутатът и обясни, че той чакал да отмине бурята и тогава нанасял удара.

Последната оценка на панаира е от 2006 г., а акциите са оценени на едва 16 милиона лева. Да се вземем в ръце, призова Пейков. Той настоя да се окаже натиск и Министерството на икономиката да си поиска акциите.

Светлина е нужна, убеден е депутатът. Хората, които правят тъмни сделки под масата, се страхуват от светлината, убеден е Пейков. Той отново настоя варненските общинари да върнат акциите на Панаира на ресорното министерство.

Пловдивските общинари си искат все пак Панаира

Пловдивските общинари си искат все пак Панаира

Декларацията ще бъде изпратена в Народното събрание

Вторите в парламента питат дали Иван Портних все още е от ГЕРБ и атакуваха Борисов, че разграничаването му от кмета на Пловдив Здравко Димитров не било искрено. Оказва се, че държавното обвинение вече се е самосезирало по случая. Според депутатите е нужна политическа воля, за да се реши проблемът, защото Пловдивският панаир може да бъде спасен.