ПП-ДБ не иска избори, но няма да се съгласи да бъде параван, за да може някой да се отклони от договорените приоритети в държавата. Това заяви премиерът Николай Денков, цитиран от БНТ.

Той посочи, че ключов приоритет остава борбата с корупцията, която минава през правилата за избор на регулаторите. За него е важно накрая да има положителен резултат. По думите му това означава ПП-ДБ и ГЕРБ да продължат ангажиментите, които са поели към българските граждани

Това минава през борбата с корупцията и през назначаване на честни, морални и почтени хора в регулаторите, от които зависи как ще се развива бизнесът и как ще живеем тук. Докато не се разберем за това, въпросът за това кой ще е министър, даже и кой ще е премиер, е второстепенен, подчерта Денков.

Министър-председателят отбеляза, че не е видял коалиционното споразумение, предложено от ГЕРБ. Ако се окаже, че се опитваме отново да бутаме встрани борбата с корупцията, няма как да продължим напред все едно че всичко е наред, подчерта той.

Денков поясни, че ще подаде оставка на 6 март съгласно споразумението за ротацията, но правителството на практика ще продължи да работи до решението на Народното събрание за подадената оставка.

Кирил Петков гледа Борисов моноспектакъл за нови избори

Кирил Петков гледа Борисов моноспектакъл за нови избори

С размотаване ГЕРБ се опитвали да пресират