По-строги санкции за поведение, уронващо престижа на Народното събрание. Това предлагат от ПП-ДБ в Проект на решение за изменение и допълнение на правилника за дейността на Народното събрание, който внесоха днес, съобщават от пресцентъра на коалицията.

Друга предложена промяна в проекта им е за налагането на санкции за поведение на народен представител, което нарушава правото на друг такъв да се изказва от парламентарната трибуна.

Предложена е още нова алинея, която предвижда нов тип санкции като "Лишаване от право на изплащане на допълнителни разходи по чл. 11 от Финансовите правила", както и "Спиране от участие в заседания и сесии на постоянните делегации, международни конференции или друг форуми с международен характер". Тези предложения са заимствани от Правилника за дейността на Европейския парламент, където са предвидени подобни санкции.

Освен това е предложено дисциплинарната мярка "отстраняване до три заседания" да се замени с "отстраняване за три заседания". По този начин тази санция ще бъде по-консистентна.

Желязков пожела от депутатите да не правят пакости, а те се дърпаха и плюха
Обновена

Желязков пожела от депутатите да не правят пакости, а те се дърпаха и плюха

Стигна се до сблъсък между "Възраждане" и Явор Божанков в пленарна зала