Нашата цел е да осветим, че Борисов е зависим от Пеевски и не може да взима сам решения. Ще седнем на масата за преговори следи изборите, ако тази зависимост бъде скъсана. Това заяви съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков пред БНР.

Той подчерта, че ПП-ДБ не желае да участва в нагласен мач. Пеевски трябва да загуби властта, която има, а Борисов по някакъв начин трябва да се отърве от зависимостта от него, отбеляза Петков.

Прозрачността е най-големият инструмент. Трябва да светнем всички камери и прожектори, да стане светло и да има прозрачност, посочи съпредседателят на ПП.

Другият модел е "влизаш в тъмна стаичка, договарят се трима политически лидери, слагат 4 имена и се обявява на публиката. Това не може да продължи така се е правило последните 30 години, категоричен е Петков.

По думите му влизането в сглобката е било грешка. Според него ПП-ДБ не са осъзнали колко зависим е Бойко Борисов от Делян Пеевски. Той изтъкна, че заради тази зависимост Росен Желязков е бил свален, а Мария Габриел е била употребена. Тази зависимост накара Желязков да направи тези нарушения с шефа на НЗОК и да му гласува оставка, а Габриел да вкара министри, които не бяха съгласувани, уточни Петков.

ПП-ДБ оставят вратата за общо управление с ГЕРБ отворена

ПП-ДБ оставят вратата за общо управление с ГЕРБ отворена

Едно от условията за това е ГЕРБ да се разграничи от Делян Пеевски