"Продължаваме промяната" и "Демократична България" се регистрираха заедно в коалиция за предсрочните парламентарни избори на 2 април с 9999 подписа. Съпредседателят на ПП и бивш премиер Кирил Петков се позова на надписа на сградата на Народното събрание - Съединението прави силата и днес обединението между двете формации вкарва истински смисъл в това послание. В миналото Народно събрание разбрахме, че Съединението прави силата извън парламента, за да има силна група на реформаторски сили в парламента, за да може надеждата на всички хора да стане реалност, каза Петков.

Той вярва, че надеждата ще може да се постигне с цялото гражданско общество, което се надява за нова България и за България, за които всички си мечтаят. Време е да го направим заедно, категоричен бе Кирил Петков.

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов добави, че България трябва да тръгне напред, защото всички усещат, че страната е спряна. Силите на статуквото са забили пети като магарета и не дават страната да тръгне напред, трябва голямо обединение на силите, което да не е политическо, а на гражданите. Затова ние даваме инструмент, който коалицията между ДБ и ПП да управлява, да налага условия, да налага дневен ред, да провежда реформи, настоя Христо Иванов. Той призова гражданите да ги подкрепят, за да спре България да тъне в безвремие и без липса на посока.

ПП и ДБ ще работят за 3% бюджетен дефицит в рамките, на които ще се направят социалните програми. За импийчмънт на президента Румен Радев може да се говори, когато има парламент, уточни Василев, който вярва, че коалицията между двете формации ще събере необходимото мнозинство в парламента, за да управлява държавата.

Бивши хора на Слави правят коалиция с още 4 партии, не изключват и ГЕРБ, и ДПС

Бивши хора на Слави правят коалиция с още 4 партии, не изключват и ГЕРБ, и ДПС

Ако на ПП и ДБ не им достигат необходимите гласове, новата формация би преговаряла с тях