Когато е смесен вот - хартия и машина, има повече възможности да се манипулира вотът на изборите. Това каза пред Нова телевизия съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Той смята, че исканията на ДПС и Йордан Цонев за въвеждане на специален вид машини "е една заблуда, с която се оправдават за хартиената бюлетина".

ДПС и ГЕРБ решиха, че нямат повече този мащаб за управление и честни избори не им трябват, каза Петков. ПП с ДБ започнахме да ставаме заплаха и започват да използват всички стари механизми, за да си върнат властта, е мнението на депутата. Той се спря и на факта, че парламентарните групи на ДПС и ГЕРБ "толкова много бързат" за връщане на хартията при всички кризи.

ПП в опозиция пожела успех на ГЕРБ в съставянето на кабинет
Обновена

ПП в опозиция пожела успех на ГЕРБ в съставянето на кабинет

Ще следят за всеки един лев

По темата за мандата за съставяне на кабинет Кирил Петков отново посочи 16-те политики на ПП, за които ще се говори в парламента пред камерите и пред хората.

"Ще искаме Бойко Борисов да каже дали могат с първия мандат да направят правителство и си даваме цялата програма по 16-те политики, на хората им омръзна от избори, искат да знаят цените", коментира той. От тяхната програма той предвижда дефицит под 3%, тъй като когато няма кражби, има пари и няма излишъци, които да се раздават на други хора.

ПГ на ПП ще внесе законопроект за дерогацията, така че цената на петрола да падне в България, стана ясно от думите на Кирил Петков.

ПП не иска да ходи на избори, а ще каже: "Направете правителство, ще сме конструктивна опозиция, а не да бързате за хартиената бюлетина", заключи той.

Ирена Атанасова: Машините не спряха купения вот

Ирена Атанасова: Машините не спряха купения вот

Ако ние сме в хартиена коалиция, другите са в коалиция на войната