Няма българин, който да смята, че Николай Габровски сам реди своя кабинет. Само че истинският Меси, когато трябва, излиза и бие дузпата сам, докато Бойко Борисов покани фен от трибуната да дойде да бие неговата.

Това заяви Настимир Ананиев, зам.-председател на "Продължаваме промяната" пред БНР.

Манталитетът на Борисов е такъв, че той трябва да е "на всяка манджа мерудия", коментира Ананиев и попита как си представяме да бъде избран министър без знанието и одобрението на Бойко Борисов. Българският Меси обича да използва лица на заем и няма да се учудя, ако видим лица, близки и до нас, в този кабинет, допълни зам.-председателят на ПП.

Кирил Петков изумен и объркан от движенията на българския Меси

Кирил Петков изумен и объркан от движенията на българския Меси

ПП няма да подкрепят кабинет на Габровски

Защо Борисов не иска да признае, че това е кабинет на ГЕРБ, а не граждански, какъвто го представя, пита Ананиев и посочи, че на хората им е ясно, че кабинет на ГЕРБ, който променя кадровата политика на партията, е невъзможен.

"Ще има едни хубави лица, които ще са на терен, но ще трябва да погледнем кои ще са техните зам.-министри", притеснен е депутатът.

Настимир Ананиев коментира и президента, който според него трябва да смени голяма част от служебните министри, включително и премиера, защото не си вършели работата.

По думите на Ананиев, ако кабинетът "Петков" все още работеше, България щеше да бъде приета в Шенген. Управлението на ГЕРБ използва политиката на страх, заради който ни спряха и Нидерландия, убеден е депутатът от ПП.

ГЕРБ посочи причината да останем извън Шенген: Кирил Петков

ГЕРБ посочи причината да останем извън Шенген: Кирил Петков

Като премиер обяснявал по света колко сме зле и давал причини на скептичните държави

След като стана ясно, че Австрия и Нидерландия са против евентуално членство на България в Шенгенското пространство, служебният премиер трябваше да се срещне съответно с канцлера и премиера на държавите, заяви Ананиев и допълни, че ако един премиер не може да промени нищо, той не трябва да е премиер.