"На бивши коалиционни партньори и президента трябва да им стане ясно, че ние сме партия, базирана на ценности и принципи, и ако някой ги нарушава, ние ще критикуваме. Ние не сме в политиката, за да бъдем приятели и врагове с някого, аз съм в политиката, за да следвам принципи, така че животът на българските граждани да става по-добър".

Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" и бивш премиер Кирил Петков пред БиТиВи.

Грешката на Радев: Допуснал да откраднат надеждите ни за промяната

Грешката на Радев: Допуснал да откраднат надеждите ни за промяната

Ще надживеем тази шарлатания, убеден президентът

ПП няма да подкрепят първия мандат за съставяне на правителство, тъй като не искат да излъжат половин милион българи и да се върне моделът "Борисов" на власт. "Аз бях изумен от българския Меси, как успя да направи няколко движения, щял да подкрепи потенциално вето на президента, после нямало да подкрепи и се обърках. Затова ние сме сложили 9 ясни гаранции, какво точно трябва да се случи, за да поемем втория мандат. Ако тези гаранции бъдат изпълнени и всичките други неща почват да се случват, ние бихме поели втория мандат само с "Демократична България". За третия мандат е прекалено рано даже да се говори, защото аз не знам на кого ще го даде президентът", каза още Петков.

И Борисов след Радев за ПП: Аматьори!

И Борисов след Радев за ПП: Аматьори!

Радев е най-големият мой опонент, утвърждава лидерът на ГЕРБ

"Нищо лично нямаме срещу проф. Габровски. Даже човекът изглежда като един стойностен професионалист в медицината, просто, като виждаме колко е активен господин Борисов, ние очакваме и мисля, че е съвсем ясно, че човекът, който ще взима реалните решения, ще бъде той. Когато това е факт, няма как ние да си затворим очите и да забравим какво се случва в последните 12 години. Няма депутат в нашата партия, който вижда, че моделът "Борисов" е нещо хубаво, за да се върне обратно в България", допълни Кирил Петков.

БСП няма да подкрепи кабинет на Габровски

БСП няма да подкрепи кабинет на Габровски

Както и ще коментира само вече раздадени мандати

Той обясни, че ако си бил коалиционен партньор и си правил нещо срещу интереса на българските граждани, партиите критикуват. Ако си президент, който има служебно правителство, което уврежда интересите на българските граждани, също критикуваме, няма значение дали сме били партньори или не. Никой не може да ми вдигне телефона и да ми каже какво да правя. Политиците са свикнали на игри и комбинации и точно затова сме неудобни, категоричен бе Петков.

Хармоничен дует Борисов и Радев, макар и Асен Василев да не им свети

Хармоничен дует Борисов и Радев, макар и Асен Василев да не им свети

ПП няма да подкрепи кабинет с участието на ГЕРБ

Той добави, че от ПП са хора са идеали. Тези две риторики на президента, че сме били лъжци и шарлатани, нямат много значение. Това, което обаче има значение, са действията, които се случват в последния месец-два и действието на служебното правителство, които от наша страна трябва да носят критика. Последното голямо разочарование бе примерно с Българската банка за развитие (ББР). Екипът, с който заедно преди една година започнахме да разглеждаме как един милиард е откраднат от тази банка и е даден на осем фирми, свързани с хора като Вълка, и тези хора направиха тази банка да дава средства на малки и средни предприятия, дадоха възможност тези милиони, които са изчезнали, да бъдат потърсени, и изведнъж служебното правителство ги уволнява. Същото бе и за връщането на "Газпром", подчерта Кирил Петков.

След поредната "Борисовка" Петков пита: Борисов познава ли Вълка?

След поредната "Борисовка" Петков пита: Борисов познава ли Вълка?

Настимир Ананиев: Важното е, че фирмата зад АМ "Хемус" не е взела държавни пари