Радев е най-големия мой опонент, те (ПП, бел.ред.) са аматьори. С тези думи завърши включването си по телефона по свое желание и на живо лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Негово участие не се е случвало от почти две години. Поводът за реакцията на живо е поредното обвинение за действие в координация между ГЕРБ и държавния глава Румен Радев. Половин час преди това като гост в студиото депутатът от ПП Радостин Василев изброи действия в синхрон - в ММС, МЗХ, на Капитан Андреево, в управлението на тол системата и др.

Няма да ви оставя дъвка, която да дъвчете - с такава закана Борисов разкритикува въпросите на журналистите, както в последно време възприема медиите повече като свои политически опоненти, отколкото другите партии.

По-късно през деня на фейсбук страницата на Бойко Борисов бе разпространено и видео, в което той, пред депутатите си и камера, излага същите тези. 

Иначе Борисов заяви, че и един телефонен разговор не е провел с президента Румен Радев, отричайки да има координация. Вчера същото направи и лично президента, определяйки управлението на "Продължаваме промяната" като амартьорщина.

По повод думите, че е имало срещи между бившия премиер и президента, Борисов посочи за Асен Василев: "Когато един лъжец лъже, той лъже непрестанно. Когато Асен Василев ви каже "Добър ден", значи трябва да си светнете лампата." "Не може да търпя лъжците да продължават да лъжат. Не разбирам каква координация намират."

Грешката на Радев: Допуснал да откраднат надеждите ни за промяната

Грешката на Радев: Допуснал да откраднат надеждите ни за промяната

Ще надживеем тази шарлатания, убеден президентът

Според Борисов по-важното е, че "откривателят на тези момчета, сега дори и той се отрече, както го направи Слави Трифонов, дори и Корнелия Нинова се отрече от тях преди две седмици". Според Борисов в "Продължаваме промяната" паниката и ужасът от огромното разочарование на хората е огромна.

Бойко Борисов отрече кадър или кадри на ГЕРБ да са връщани в управлението. А и дори това да е станало - "Ако някой някога е работил в управлението на ГЕРБ, няма да работи повече в България ли?"

По повод твърдението на Радостин Василев за връщането на Георги Темелков, Борисов заяви: "Имаше такъв, но той е в толкова 20-то ниво на управление на ГЕРБ, че не мога да го нарека и кадър на ГЕРБ" и продължи да се кара на студиото, че го питат изобщо за "някакъв Георги Темелков" и "защо не ме питате защо Калина беше в управлението на ПП?".

На въпрос за промените в Изборния кодекс, Борисов също се ядоса и заяви, че президентът Радев върне промените, депутатите на ГЕРБ ще гласуват ветото на президента. Защото: "Ние ги победихме и при машините им, и при флашките им и при техните протоколи, и при мантрите им..."