Депутатите от "Продължаваме промяната" ще продължат да се борят за всяка точка на Изборния кодекс, макар че големият срив на доверие ще дойде с хартиената бюлетина. Успяхме поне да върнем паметта в камерите да могат да записват поне по време на броене. Този тип малки победи си заслужават битката, но няма да изместят голямата загуба на хартиения вот, ако се върне хартиената бюлетина.

Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в кулоарите на парламента.

По думите му това, което ПП декларирали е, че ГЕРБ нищо не прави по въпроса с първия мандат за съставяне на правителство. Няма никакви коалиционни разговори и никакъв успех. ГЕРБ са политически импотентни и имат нулев прогрес за съставянето на правителство, посочи Петков.

Новите парламентарни партии остават без свои хора в ЦИК

Новите парламентарни партии остават без свои хора в ЦИК

Отпада тъмната стая, ще има видеозаснемане и видеонаблюдение на броенето на бюлетините

"Ако хартиената бюлетина мине днес това означава, че този парламент слага тясно партийна задача на ГЕРБ, ДПС и БСП да се върнем към невалидните бюлетини и да откраднат вот на хората. Ако това го направят, това означава, че няма да има правителство, защото няма как един такъв парламент да подкрепи правителство на малцинството, което е антикорупционно", коментира Петков.

ПП няма как да предложат кабинет - първата гаранция, Изборният кодекс, го хвърля в боклука като невалидна бюлетина. ПП ще отстояват всяка възможна малка победа в Изборния кодекс, за да гарантират поне малко честен вот, но очакват големия разрив - връщането на хартиената бюлетина.

Иначе Кирил Петков е възмутен, че днес имало втора точка в дневния ред на парламента, внесена от БСП, за компенсация за електроенергията на небитовите потребители - компенсация за тока на малките и средни фирми. Това е много важен приоритет и трябвало бъде гласувана днес, но за сметка на това ГЕРБ, ДПС и БСП гласували да се върнат към дебата за хартиената бюлетина, а не да се компенсират малките и средни бизнеси. Това показва как се заменят важните въпроси за българското общество с тясно партийното желание да се открадне вотът на българските граждани на следващите избори, изтъкна Кирил Петков.

ДБ на различна позиция от ПП - искат кабинет с втория мандат въпреки хартията

ДБ на различна позиция от ПП - искат кабинет с втория мандат въпреки хартията

Христо Иванов: На страната й трябва управление, и то с участието на ПП и ДБ