Сега имаме нова информация на масата, трябва да седнем, да обмисли, да се върнем на масата на преговорите, където се надяваме БСП да осмисли своето становище.

Toва заяви председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров пред журналисти в парламента след като БСП обяви решението си да не участва в преговорите за кабинет с първия мандат на "Продължаваме промяната", ако премиер е Кирил Петков.

Той обясни, че ПП дали ясен мандат на преговорния екип в понеделник и започнали разговорите още снощи. Сега трябва да преосмислим позициите, както ние, така и БСП, както и останалите партньори. Ние ще направим всичко възможно да се излъчи правителство в сегашния мандат на Народното събрание, увери Гюров.

И БСП се отрекоха от Кирил Петков, но заради изгонените руски дипломати

И БСП се отрекоха от Кирил Петков, но заради изгонените руски дипломати

Искат Румен Радев да свика КСНС

"Засега не сме стигнали на етапа, който да обсъждаме персонален състав на правителството. Обсъждаме формула и програма, зад която всички коалиционни партньори да се обединят. Когато имаме тази формула, тогава ще говорим за персонален състав", подчерта Андрей Гюров.

Той уточни, че път за преговори винаги има, иначе нямало ПП да ги наричат "преговори за съставяне на кабинет", а извиване на ръце. До петък имаме време до връчване на мандата, така че всички опции са на масата, категоричен бе Гюров, който не отговори на повече журналистически въпроси.

Припомняме, че консултациите при президента приключиха, без да се проведе среща между "Продължаваме промяната" и БСП, от една страна, и държавния глава, от друга. Това се случи след като от ПП и БСП поискаха друга дата. Въпреки това мандатът ще бъде връчен тази седмица, след като президентът се върне от Испания, където е на срещата на върха на НАТО. 

От ПП обявиха, че ще водят разговори с досегашните си коалиционни партньори, като ще отправят покана и до всички депутати. 

По традиция и този коалиционен съвет приключи без изявления за медиите

По традиция и този коалиционен съвет приключи без изявления за медиите

Търси се формула за нов кабинет в този парламент