Йордан Терзийски от ПП е поискал справка от Министерството на финансите искал ли е министър Гроздан Караджов увеличение на бюджета на МРРБ с 3,9 милиарда лева, както по-рано той обяви. Това стана ясно от коментара му пред медиите в парламента. Справката е изпратена от ведомството на Асен Василев. Това е безпрецедентно, категоричен бе Терзийски.

Над 80% от текущите ремонти са осъществявани, по думите му, след заобикаляне на закона. Основни ремонти пък са осъществявани като текущи.

Има надвъзлагане по всички обществени поръчки, обясни депутатът. Все още не бил решен казусът с АМ "Хемус" и нямало как там да се извършват плащания. Имаме ангажимент към нашите избиратели за една прозрачност и да гарантираме, че всеки един лев ще стигне до предназначението си, посочи още Терзийски.

Няма да харчим безразборно, обясни той и поясни, че никое друго министерство не е искало подобна актуализация. 

Гроздан Караджов: Министрите не знаеха, че ще обсъждат актуализацията на Бюджет 2022

Гроздан Караджов: Министрите не знаеха, че ще обсъждат актуализацията на Бюджет 2022

Думите на Петков са картина на коалицията

Ние такса "спокойствие" на политически брокери няма да плащаме, изтъкна депутатът от "Продължаваме промяната".

Трябвало да се стигне до дъното на всяка една съмнителна обществена поръчка. Бюджетът на АПИ покривал текущите ремонти, а основни ремонти малко били възложени. Важно е да стоим зад принципите си, увери депутатът.

Иначе коалицията щяла да съществува, докато имало хора, които подкрепят принципите за нулева толерантност към корупцията. 

ПП: По-добре правителство на малцинството, отколкото извиване на ръце

ПП: По-добре правителство на малцинството, отколкото извиване на ръце

Продължаваме промяната продължават, търсят се 12 депутати

По-късно от пресцентъра на ПП разпратиха до медиите и сканиран документи с който Гроздан Караджов иска допълнителни 3.9 млрд. лв.