Слави Трифонов разпространява лъжи. Това заявяват от ПП "Продължаваме промяната" в съобщение до медиите.

Повод бе последното изявление на лидера на ИТН, направено по-рано днес.

Преговорите с РСМ: „Бележка“ от Лена Бориславова и преразкази покрай гриф Секретно на Генчовска

Преговорите с РСМ: „Бележка“ от Лена Бориславова и преразкази покрай гриф Секретно на Генчовска

"Преговорите с РСМ са извън правомощията на Министерство на външните работи"

В свое видео обръщение в социалната мрежа Facebook и ефира на личната си телевизия 7/8, Слави Трифонов направи внушения и разпространи неистини относно важни обстоятелства по преговорния процес със Северна Македония за тяхното европейско бъдеще и Преговорната рамка, предложена от Европейския съюз (ЕС) под председателството на Франция, се казва в изявлението.

Трифонов заблуди българските граждани, че Теодора Генчовска, която той нарича "предложение на Има Такъв Народ", не е знаела за условията в предложението на ЕС, при положение че тези разговори са водени само и единствено с МВнР, пишат от ПП.

Слави Трифонов: "гаранция-Франция" или "гаранция-Канада"

Слави Трифонов: "гаранция-Франция" или "гаранция-Канада"

Закани се на Кирил Петков и Асен Василев, че няма да спре

Също така, Генчовска все още не е предоставила двустранния протокол между България и Северна Македония, който министерството е договаряло със Скопие. Комисията по външна политика към НС поиска от МВнР да предостави въпросния двустранен протокол публично.

Преговорната рамка и двустранният протокол са двете части на един пакет, над който от българска страна работи изцяло МВнР. Затова парламентарната комисия също така ще покани министъра на външните работи в следващите дни дни да представи на Комисията освен тези документи и анализа на МВнР по съответствието им с Рамковата позиция и Декларацията на НС от 2019 г., както и с позицията на КСНС от януари тази година.

От "Продължаваме Промяната" остро осъждат подобни политически внушения и разпространяването на неистини, които не само влошават добросъседските отношения на България със страните от Западните Балкани, но и откровено разпространяват неистини към българските граждани.

Гаранция-Франция. С жаргонния израз го определи в изявлението си по повод внесеното т.нар. френско предложения за разрешаване на спора между България и Република Северна Македония лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов. Изявлението беше излъчено по телевизията му 7/8 и на страницата му във фейсбук.

Два основни точки атакува Слави Трифонов, като въпросното предложение, по думите му, се явява абсолютно доказателство за националното предателство, извършено от премиера Кирил Петков.

Слави Трифонов посочи: формулира се българско малцинство и се признава български език.