В официално писмо Зелените се възмущават от изказванията на Ангел Джамбазки по повод конфликтите в Асеновград. Според тях той и сродните му политици носят пряка отговорност за думите си.

Политическа импотентност провали интеграцията на циганите, изригна Джамбазки

Политическа импотентност провали интеграцията на циганите, изригна Джамбазки

Настоя да няма цигански гета

"Нещо, което не върви да се говори и в кръчмата не приляга на един народен представител, пък бил той и продавач на омраза" - изтъкват от партията.

По думите на Зелените сме свидетели на насърчаване на екстремистки изказвания и действия, които не само са в противоречие с изконни ценности на българския народ, но и "скриват зад димна маска" истинските проблеми. Според еко партията липсата на реформи в МВР и прокуратурата както и липсата на значим напредък в интеграцията са сред основните проблеми в България.

Държавата трябва да осигури спокойствие и справедливост на всички свои граждани, изтъкват политиците.

Цацаров да установи истината за побоя заради забрадки, иска Джамбазки

Цацаров да установи истината за побоя заради забрадки, иска Джамбазки

Евродепутатът пита дали Бирали ще подаде оставка, ако фактите са други

В писмото си Зелените настояват за справедливост и законови мерки срещу всички престъпници и нарушители включително и  "бели якички," които ощетяват обществото без оглед на етнос и вероизповедание. Правителството да покаже капацитет за умело държавничество, вместо да толерира мълчаливо "кресливи патриотарски изяви". Кабинета да подготви ясен план за включващо образование и да даде ясна перспектива на всички български граждани, без значение на техните религия и етнос, искат още еколозите.

Според политическата формация вярата в демокрацията е основана на взаимното признаване на индивидите като равни.

Те призовават в деня на 180-годишнината от рождението на Васил Левски, правителството, да бъде на висотата на заветите на Апостола - "...Българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение: било във вяра, било в народност, било в гражданско отношение, било в каквото и да е било. Всички ще спадат под един общ закон..."

Според Зелените българия имама нужда от мир, законност, свобода и взаимно уважение, а не от налагане на омраза и раздор.