Българското правителство няма да подкрепи и да се присъедини към Глобалния пакт за миграцията на ООН.

БСП иска Борисов в парламента заради пакта за мигрантите

БСП иска Борисов в парламента заради пакта за мигрантите

След 10 години сляпо следване на Меркел, Борисов завивал

Това обяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след среща на коалиционния съвет в Министерския съвет.

Чехия също не приема глобалния пакт за миграцията на ООН

Чехия също не приема глобалния пакт за миграцията на ООН

След САЩ, Австралия, Унгария и Австрия

Цветанов обясни, че за настоящата сряда е предвидено да има съвместно заседание на парламентарните комисии по външна и по вътрешна политика, където да бъде обсъден Глобалния пакт за миграцията на ООН. Позицията на българското правителство е, че няма да подкрепи и да се присъедини към Глобалния пакт за миграцията на ООН.

Относно протестите против цената на високите горива в страната, Цветанов отбеляза, че протестите са част от демокрацията. Той изтъкна, че всеки е в правото си да изразява своето мнение, стига да не нарушава законовите разпоредби на страната. По думите му за цената на горивата са отговорни КЕВР, а не българското правителство.

Председателят на ПГ на ГЕРБ смята, че българските граждани са достатъчно интелигентни, за да преценят дали искат да има стабилност или политически стрес, криза и хаос в държавата. Цветанов даде да се разбере, че оставката на вицепремиера и лидер на НСФБ Валери Симеонов не се е обсъждала по време на коалиционния съвет.

"Всички политики в управленската програмата се спазват стриктно", увери герберът и добави, че с обещанията си правителството е спечелило изборите. Няма отстъпление в нито една управленска посока, отсече Цветанов.

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки остана доволен от решението на коалиционния съвет, че българското правителство няма да подкрепи и да се присъедини към Глобалния пакт за миграцията на ООН.

Според него документът би бил застрашаващ за националния интерес и днешното взето решение е доста добро за бъдещето на България. "Решението на коалиционния съвет е да не се присъединява и това е една добра новина", подчерта Джамбазки.

След заседанието финансовият министър Владислав Горанов заяви, че по-старите автомобили, които замърсяват въздуха, ще плащат между 6-10 лева по-високи данъци годишно от досегашните.

Горанов: "Гражданска отговорност" от 1000 лв. не стои на дневен ред

Горанов: "Гражданска отговорност" от 1000 лв. не стои на дневен ред

Цената на застраховките зависи от състоянието на сектора, увери финансовият министър