Правителството няма разработена стратегия в краткосрочен и дългосрочен план за бъдещето на България, като това е от 10 години насам. Такава критика отправи депутатът от БСП Румен Гечев. 

По думите му дори да получим средства от Европейската комисия в рамките на помощта към страните членки, управляващите нямали идея какво ще правят с тях.  

500 млн. лева щяла да струва държавната петролна компания

500 млн. лева щяла да струва държавната петролна компания

Държавата трябва да регулира, а не да участва в пазара на горива, смята експерт

Относно държавната петролна компания, Гечев коментира пред БНР: "На пръв поглед - активна намеса на държавата в икономиката. Втората хубава новина - прави се предложение за регулиране на пазарни отношения чрез пазарни средства. Дотук добре. Но има твърде много въпросителни и рискове. Колко бензиностанции ще има и в кои региони на страната?"

Той отбеляза, че ако тези бензиностанции продават горива, които представляват едва 3-5 % от пазара, няма да могат да влияят на цената. Гечев прогнозира, че те трябва да предлагат 20-25 % от пазара.

КЗК влезе в офиса на Петролната и газова асоциация
Обновена

КЗК влезе в офиса на Петролната и газова асоциация

След като седмица по-рано на мястото не беше открит никой от БПГА

"Няма никакви икономически разчети. Ясно е, че става дума за пиар ход в криза, в която се намира самото правителство - с цел да избегне всекидневните скандали. Трябва да сме внимателни, когато на едро определяме кое е ефективно и не", смята още Гечев.

"В България наблюдаваме неприемлив феномен - разгул на управляващите с едрия бизнес. Чудим се защо не плащат данъци. Защото седят на една маса с тези, които трябва да ги контролират дали плащат данъци", изтъкна депутатът от левицата.

Той изтъкна, че от левицата настояват за ефективни разследвания, с реални резултати, по повод допуснатата загуба от 700 млн. лв. от несъбрани такси от хазартни игри. По думите на Гечев държавата умишлено е облагодетелствала няколко фирми.

Горанов: Божков не е получавал привилегировано третиране

Горанов: Божков не е получавал привилегировано третиране

Финансовият министър против правителството да става заложник в спорове между бизнес субекти