Няма нищо по-логично, когато една партия спечели изборите, нейният лидер да бъде премиер. Това заяви пред Нова телевизия Теменужка Петкова. По думите й за ГЕРБ този въпрос не стои, а отговорът кой ще е премиерът, ако партията спечели изборите, бил ясен.

Премиерът Бойко Борисов е уважаван и успешен и сред нашите стратегически партньори, по думите й. За ГЕРБ е важно да изпълнят обещанията си пред избирателите, стана ясно от коментара й. За Петкова изминалият мандат е успешен.

Теменужка Петкова предупреди, че предстоят не леки години. Затова на страната ни ще й трябва стабилно управление. Ще бъдем изправени пред нелеки задачи, смята енергийният министър. Ще трябва да се справим с последиците от пандемията, както и с предстоящата икономическа криза. Предстоят и предизвикателства в енергийния сектор.

Откакто ГЕРБ управляват енергетиката тя е много по-стабилна, според Петкова. С "Балкански поток" не увеличаваме зависимостта си от Русия, обясни още министърът. Работим усилено за диверсификация на доставките, подчерта Теменужка Петкова.