Срокът за плащане на такса "Смет" за първото тримесечие на 2020 г. може да се удължи с два месеца - до 30 юни. Това заяви пред БНР зам.-кметът по финанси на Столичната община Дончо Барбалов.

Барбалов и общинските съветници Николай Стойнев и Георги Георгиев вече са внесли доклад за промяната в Столичния общински съвет от. Предстои предложението да бъде обсъдено и прието от на сесията, насрочена за 16 април.

Целта на промяната на сроковете за местните данъци и такси е да се облекчат собствениците на жилищни и други имоти, които изпитват затруднения заради извънредното положение в страната.

Удължават срока за плащане на корпоративен данък до 30 юни

Удължават срока за плащане на корпоративен данък до 30 юни

До момента са подадени над 200 000 декларации

До 30 юни се удължава и срокът, в който местните данъци за недвижими имоти и МПС ще са с 5% отстъпка, ако се платят в пълен размер. Това се прави, за да няма струпване на хора пред касите на районните отдели "Общински приходи".

Най-удобният и безопасен начин за плащане е през портала на Столичната община. Плащания могат да се правят и през финансовите посредници, с които общината има договори за разплащане на местни данъци и такси.