Председателското място в 47-то Народно събрание няма да бъде заемано от различен човек на ротационен принцип всяка година, каквито спекулации се въртяха в публичното пространство дни поред.

Това потвърди на въпрос на News.bg новоизбраният председател на парламента Никола Минчев.

"Надявам се, че с всички колеги ще работим за това да се води една разумна, конструктивна дискусия по същество, без процедурни хватки, без да превръщаме Народното събрание в място за скандали, а в място за сериозна дейност", изрази надежда той при първото си излизане пред медиите.

По думите му той встъпва на председателското място с цялата отговорност на позицията. И похвали заместник-председателите си. "Екипът е доста сериозен, с опит, ще се чувствам доста сигурен до тях."

Никола Минчев от ПП бе избран за председател на Народното събрание

Никола Минчев от ПП бе избран за председател на Народното събрание

С единно и плътно гласуване на 158 депутати

Все още не е ясно ще има ли промени в парламентарните комисии, както и в начина, по който депутатите водят заседанията си. "Тепърва ще се запознавам", призна Минчев.

На въпрос дали се намира в конфликт на интереси Никола Минчев заяви, че не работи в адвокатска кантора от преди да се присъедини към "Продължаваме промяната" и няма никакви подписани договори.

Кой е Никола Минчев?

34-годишният юрист е най-младият председател на Народното събрание в историята. Роден в град Перник, завършил Немската гимназия в София и Софийския университет "Св. Климент Охридски". Започва професионалната си кариера в една от най-големите адвокатски кантори у нас, като се занимава с процесуално право, като опитът му включва и банкова регулация, капиталови пазари и обществени поръчки.

Никола Минчев обича спорта, още помни времето, когато "Миньор" и "Металург" бяха заедно в "А" група", пише за него в биографията му на официалната страница на "Продължаваме промяната"

ПП предлагат Никола Минчев за председател на Народното събрание

ПП предлагат Никола Минчев за председател на Народното събрание

"Демократична България" очаква предложението им