"Виждам координирана атака, организирана от властите в Скопие. Представители на РСМ събират евродепутати от различни групи и им дават предложения за промени в изготвения документ, като целят да премахнат текстове, които вече са договорени и засягат доказани факти. Днес бяха направили подъл опит, заобикаляйки правилника, да изтрият тези текстове".

Това коментира евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки пред БНР във връзка с информация, че в Европейския парламент започва преразглеждане на доклада за Република Северна Македония.

Според него партньорите на България от Европейския съюз е трябвало да призоват Скопие да не насажда антибългарска омраза, а да я прекратят, вместо да толерира нападенията над български граждани, да ги спрат, а вместо да поощряват подпалвачите на български клубове, да ги арестуват.

"Това трябваше да направи Еманюел Макрон, вместо да формира безгръбначна и безпринципна коалиция в българския парламент, обещавайки на едни партии, че няма да ги вкара в списъка "Магнитски", а на други - че ще ги вкара в списъка за съставяне на правителство. И всичко щеше вече да е свършило, коментира Джамбазки".

Северна Македония не преговаря с България, а с ЕС

Северна Македония не преговаря с България, а с ЕС

Ковачевски работел върху това наследниците на Гоце Делчев да впишат в конституцията сънародниците и наследниците на Радев