Лидерът на партията Бойко Борисов се хвана за главата заради начина, по който заместникът му го представи с патос и заявката: "ГЕРБ са номер едно". "Не го умея това",похвали той заместника си.

"Искрено му се възхищавам на Цветанов за емоцията, той го прави от душа, тук няма артистизъм", обяви Борисов.

Истинската дясна партия се казва ГЕРБ, посочи той, обръщайки се към международните партньори на партията му.

"Народът избор след избор ни даваше своето доверие", подочерта Борисов. Партията изчистила Витошка от джипове на мутри. Хората искали магистрали, детски градини.

ГЕРБ тръгват към победа със скоростта на F-16

ГЕРБ тръгват към победа със скоростта на F-16

Партията щяла да бъде опозиция на популизма

"Направихме доста повече, отколкото може да направи една партия, но то беше лесно, защото преди нас нищо не бяха правили", посочи лидерът на партията.

Борисов се обърна към кмета на София, като подчерта, че много бързо някои хора са забравили какво ставаше на Богров. Има недоволство,анализира министър-председателят.

Той недоумява как в успешни световни икономики има недоволство. Има нещо, което трябва да променим, предупреди Бойко Борисов.

Няма град с нещо ненаправено, изтъкна той. "Толкова сте силни, а ви няма имунитетът и съпротивителните сили", обърна се към кметовете.

Партията, която създала гетата питала герберите за ромите, по думите му. "Депутатите, министри и кметове да си защитават темите", заръча лидерът на ГЕРБ.

По думите му парламентът бил гнездото на осите. Според Борисов се налагало Цветанов да проявява висш пилотаж в укротяване на темите и се закачи със заместника си, че обичал да се надприказва с пилоти, визирайки напрежението с държавния глава.

"Защо от вътре не се въздигнете, за да се съпротивителните?", попита герберите той.

Цветанов предупреди: Евроизборите са тест за управлението

Цветанов предупреди: Евроизборите са тест за управлението

Той призова да не се дават поводи за фалшиви новини и атаки към ГЕРБ

Премиерът Бойко Борисов посочи, че трудно се събират пари от контрабанда. Той все пак отчете, че никога не сме имали по-ефективна борба с контрабандата отсега.

"Къде е съпротивителната сила? Първата дама излиза, нахейтва ни и Тома Биков излиза да отговаря", отсече Борисов.

Защо сме първа политическа сила и защо подкрепата към ГЕРБ намалява, недоумява Борисов.

"Ако не се изчистят къщите, това ще избие - дали в суджук или нещо друго. Хората не обичат елитарни партии. Трябва да внимаваме много дали не сме се превърнали в нещо такова и да не допуснем да се превърнем", изтъкна Борисов.

Трябва всеки един да се замисли защо ни избраха преди 10 години и защо ни връщаха, къде е грешката във всеки един от нас. "Трябва да си поправим грешката на мига", призова премиерът.

"Има непрекъснат жлъч и непрекъснатите обиди да се забрави миналото и най-корумпираните хора говорят за корупция в България. Първо започнаха през лъжливи сайтове и това трови атмосферата", захапа Борисов опозицията.

Според него всеки от партията трябвало да защитава региона си, без да се налага той да им напомня това.

"Искат да ни съборят от власт, те се борят за власт, а ние искаме да направим по-добър животът на хората", продължи още лидерът на ГЕРБ.

Борисов сравни F-16 и Грипен с такси и автобус

Борисов сравни F-16 и Грипен с такси и автобус

По думите му всички военни проекти били важни

По думите му предишните избори са минали под знака на бунтовете. "Ние не сме по-важни от хората, а ние сме се такива, каквито са ни избрали", подчерта премиерът.

"Всеки гербер излетял в облаците да се маха", предупреди Борисов.

Той отново изтъкна успешното европредседателство. "До ден днешен всички ни боготворят и благославят за Българското председателство на Съвета на ЕС. От Белия дом до Москва и от Париж до Берлин всички казват колко било важно, че сме го направили", похвали се премиерът.

Бойко Борисов коментира и новото име на югозападната ни съседка. Негов приятел се пошегувал с него: "Защо Северна Македония, умрехме от студ, не можа ли нещо по-топло, брато". Той похвали и енергийните проекти.

"Успяваме да балансираме между всички интереси, по начин, който разумнтие хора го оценяват. Полагаме огромни усилия за излизането на Великобритания от Брекзит", отбеляза Борисов.

Той обърна внимание, че трябва да са готови за всякакъв сценарий, като допълни, че това ще бъде тежка катастрофа за Европа

"Връщаме се към 1920 г., но ако караме така ще се върнем през 1939 г., ако така върви светът", тълкува премиерът.

Борисов увери, че са заделени пари за АМ "Тракия". "Ако е било лесно БСП, ДПС, Иван Костов и Тодор Живков да са го направили, но не са", категоричен е Борисов и допълни, че всичко, което е заявено по план трябва да бъде направено.

Премиерът поиска да бъдат направени първите пет копки на АМ "Хемус" през март.

"Обичам ви, но не е даденост това", обърна се той към съпартийците си.

"Факт е, че БСП, с тези провалени политици ни доближават. Това, ако не ви светне червена лапичка, аз ще си светна синя лампичка", завърши той.

Изказване на форума направи и зам.-председателят на партията Цветан Цветанов, който заяви, че евроизборите ще бъдат тест за управлението. 

Борисов не пропусна да коментира и споровете за изборът на изтребители, като сравни F-16 i Грипен с такси и автобус.