Софийският градски съд регистрира новата партия "Движение Презареди България" на Николай Бареков, съобщават от политическата формация.

Съдът е счел, че са спазени всички законови изисквания за процедурата по преименуване на "България без цензура". Това е станало съгласно решението на третия конгрес на партията.

Прокуратурата не е намерила пречки да бъде даден ход на делото по представените искания и писмени доказателства.

Бареков презарежда БГ

Бареков презарежда БГ

България без цензура вече я няма

От партията на Бареков уточняват, съдът трябва да издаде официално вече взетото решение в точните срокове, за да може "Движение Презареди България" да се регистрира за изборите. От формацията припомнят, че регистрацията за предстоящите предсрочни избори на 26 март изтича на 8 февруари.

Лидерът Николай Бареков благодари на партията си, която е провела три безупречни конгреса и съдът и прокуратурата без забележки са допуснали новата им регистрация за изборите на 26 март. Береков отбелязва, че симпатизантите категорично заявяват по електронен път, че искат "Презареди България" да се яви самостоятелно на изборите като символ на морала и почтеността в държавата.

Николай Бареков е категоричен, че ще водят битката с корупцията до самия й край. Той изразява радостта си, че с новото име на партията около него са само нови и чисти хора, неопетнени от падението на политическата класа.