България цени високо родолюбивата дейност на Игнат Канев и неговата подкрепа както за запазване на културните и духовни традиции на българската общност в Канада, така и за осъществяването на редица проекти в сферата на образованието и здравеопазването у нас. Това заяви президентът Румен Радев, който разговаря днес на "Дондуков" 2 с големия бизнесмен, дарител и почетен консул на Република България в Мисисага Игнат Канев.

Президентът подчерта, че няма българин, който да не е запознат с успехите на строителната компания на Игнат Канев в Канада и с неговата благотворителна дейност. "Българската общност в Канада е активен участник в икономическия и обществен живот на страната и се стремим да бъдем както добри канадци, така и добри българи", заяви Игнат Канев. Той запозна президента Радев с редица проекти, осъществени с подкрепата на неговата фондация, както и с изграждането на първия паметник на Апостола на свободата Васил Левски в Канада.

"За нас е изключително важно да създадем възможности за децата на българските емигранти да съхранят своя роден език и да се запазят като част от българския народ", добави Игнат Канев. "Името Игнат Канев е символ на успех, но и на нещо много по-важно: как се постига този успех - с настойчивост, упоритост и с честен труд", заяви още президентът Радев и изрази надежда добрите бизнес практики и социално отговорна дейност на бизнеса в Канада да бъдат по-широко възприети и у нас.

"Моята строителната компания е не само една от най-големите в Канада, но и пример за социално отговорен бизнес, който се грижи за своите служители и е съпричастен с техните нужди", заяви Игнат Канев.

Той беше категоричен, че откриването на новото педиатрично отделение в Университетската болница в град Русе не е последното дарение, което благотворителната фондация "Фамилия Канев" прави за България.