Прокуратурата търси с призовка в Народното събрание депутата Христо Петров - Ицо Хазарта, това е неговото работно място. За действията на прокуратурата съобщи самия Ицо Петров с пост във фейсбук. 

"Днес от прокуратурата решили да дойдат в парламента, за да ми връчат писмо. Не на домашния адрес, както е по закон, а в парламента - пред двеста журналисти и камери, за да може всички да видим колко добре се справят в борбата срещу престъпността." Самият Ицо Петров не е в парламента днес.

На него обаче "само това малко нещо казва достатъчно", коментира в поста си и заявява, че не вярва на тази прокуратура и не познава нито един човек, който да й вярва.

Депутатът Христо Петров получил послание, че като част от ПП ще загуби най-ценното

Депутатът Христо Петров получил послание, че като част от ПП ще загуби най-ценното

Има по-важни неща от страха, казал Асен Василев

"Единственото правилно нещо е да не участвам в тяхната игра. А в деня, в който България има нов и независим главен прокурор - първата ми работа ще бъде да го запозная подробно със случая, за който разказах преди дни."

Става въпрос за заплахата, за която пак лично Христо Петров съобщи от парламентарната трибуна, спрямо него да не подкрепя "Продължаваме промяната" и да не влиза в политиката. Заплахата засяга "най-милото" с намек към семейството и близките на изпълнителя. 

Ден по-късно от прокуратурата съобщиха, че са се самосезирали по случая и ще искат от Ицо Хазарта повече подробности по случая: от кого са направени заканите, кога и къде се е случило това и по какъв начин са отправени конкретните заплахи. В същия момент прокуратурата се е самосезирала и по думите на вътрешния министър Бойко Рашков, че и той е бил заплашван.