"Спорът не е в това, че парите трябва да се върнат, а как се стигна до тази ситуация". Това заяви депутатът от БСП Крум Зарков пред bTV във връзка с надвзетите партийни субсидии.

Той подчерта, че проблемът не е в закона, а в начина по който той е бил изпълняван.

Зарков повтори тезата на социалистите, че виновник за този скандал е Министерството на финансите и ресорният министър Владислав Горанов трябва да подаде оставка.

Партиите връщат изплатените им в повече субсидии
Обновена

Партиите връщат изплатените им в повече субсидии

Разпореждането е на ВАП към министър Горанов и обхваща периода 2016 - 2018 г.

По думите му в правната комисия отговорите, които са дали от финансовото министерство, драстично се различават от това, което казва прокуратурата.

Според Зарков грешката идва от това, че се събират всички гласове, включително квадратчето "не подкрепям никого" и от партии, които не получават субсидия, след което се смятат по някаква сгрешена методика, като се получава субсидия и за тях.

На тези обвинения Десислава Атанасова от ГЕРБ отговори, че проблемът е от много години назад, когато финансови министри са били представители и на БСП, и на НДСВ освен на ГЕРБ.

По думите ѝ трябвало да се търси политическа отговорност и от Корнелия Нинова.

Разследване ще се води за годините до 2016 г. назад, за да се спази законовата давност.

Атанасова отправи и апел към контролните органи да бъдат по-внимателни.

БСП искат оставката на Владислав Горанов

БСП искат оставката на Владислав Горанов

Заради надплатените партийни субсидии

Припомняме, че прокуратурата нареди тройна проверка за надвзетите партийни субсидии. На петте политически партии и коалиции неправилно са изплатени суми, надвишаващи полагащите им се субсидии от 11 лв. на глас.

Върховната административна прокуратура даде 30-дневен срок, в който да се проведе проверката и да се назначи орган, който да контролира отпускането на тези субсидии.

Въпросът за партийните субсидии - не към нас, отсече Кирил Добрев

Въпросът за партийните субсидии - не към нас, отсече Кирил Добрев

Щели да коментират темата, когато имат свой финансов министър