Продължава официалното посещение в германската столица на министър-председателя Бойко Борисов.

На 25 януари Борисов ще обядва с колежката си в канцлерството в Берлин. Посещението на българския премиер е по покана на германската страна. По време на едночасовия обяд българският министър-председател ще потърси подкрепата на домакините за влизането на страната ни в еврозоната. Борисов ще трябва и да увери Меркел в усилията на българското правителство в борбата му с корупцията и организираната престъпност. Очаква се да бъде уточнена и дата на посещението на Ангела Меркел още до края на годината в България.

В понеделник премиерът Бойко Борисов ще бъде приет и от председателя на Бундестага Норберт Ламерт, както и от председателя на комисията по европейските въпроси Гюнтер Крихбаум.

Борисов ще посети и „Червеното кметство", където ще разговаря със своя бивш колега кмета на Берлин Клаус Воверайт. В състава на българската делегация е и кметът на София Йорданка Фандъкова.

В края на деня премиерът Борисов ще участва във форум „Европейският път на България", организиран от фондация „Конрад Аденауер".