Промяната не се задава. Това заяви пред Нова телевизия политологът Стойчо Стойчев.

Той предположи, че пандемията е охладила очакванията от летните протести.

Традиционно резултатът на ДПС се подценява, така той отговори на въпроса дали Слави Трифонов може да изпревари движението. В районите, където ДСП е първа политическа сила, избирателната активност традиционно е висока, обясни още Стойчев.

Животът на 45 НС ще бъде кратък, според него.

Парламентарни избори 2021: Възможни рискове и потенциални кризи

Парламентарни избори 2021: Възможни рискове и потенциални кризи

Идващите избори за Народно събрание са изключително важни. И отговорността на политическите партии, коалиции и кандидати е неимоверно висока

Юрий Асланов коментира, че пандемията е завладяла живота ни. Това ще даде отражение върху изборите и то върху избирателната активност. Ще спечелят по-големите партии, по мнението му.

Според Асланов с шанс сред малките партии са ВМРО. И той не очаква промяна след вота. В обществото доминира една умора в обществото от статуквото, каза Асланов. Едно са предизборните заявки, а друга са действията на партиите след изборите, по думите му. Затова и той не се ангажира кой кого би се коалирал.

Феноменът Слави Трифонов може и да не се случи, изтъкна Юри Асланов. Засега той се движи устойчиво на трето място пред ДПС, по мнението му, но посочи, че традиционно резултатите на ДСП се подценяват, а в крайна сметка надскачат очакванията на социолозите.

Вотът за ДПС е непредсказуем, според Асланов. Няма невъзможно сценарии, но има нелогични сценарии, смята той. Призракът на предсрочните избори ще надвисне над следващия парламент още в първия му ден, убеден в той.

анкета

Ще гласувам за:

Виж резултати

ГЕРБ/СДС 25.6%

БСП 12.5%

ДПС 1.9%

Има такъв народ 13.4%

Демократична България 17.0%

ВМРО 4.5%

Изправи се. Мутри вън! 5.6%

Патриотична коалиция Воля - НФСБ 4.5%

Републиканци за България 4.8%

АБВ 1.2%

Други 9.0%

Залогът на изборите - с ГЕРБ или без ГЕРБ в следващото правителство

Залогът на изборите - с ГЕРБ или без ГЕРБ в следващото правителство

Не била висока цената, на която Борисов изкарал мандата си