На площад "Княз Александър I", пред сградата на Централната избирателна комисия (ЦИК) и на паркинга на Народното събрание (бившият Партиен дом), се провежда протест в подкрепа на машинното гласуване. Той се организира във фейсбук под надслов #ДАНСwithme.

В района има засилено полицейско присъствие. Протестиращите призовават за извънредно заседание на ЦИК, на което да бъде върнат машинният вот. В ЦИК следва да бъде проведено заседание от 14:30 часа. Полицията призова протестиращите да се успокоят.

Георги Георгиев от движение "БОЕЦ" призова протестиращите да пробият редицата от полицаи, след което последва кратък сблъсък между. 

Протестът блокира движението пред БНБ. Част от протестиращите се отправиха към централата на ДПС, където след това скандираха "Шиши вън" и замеряха сградата с яйца. Сградата на БСП също не бе пожалена, като и по нея бяха хвърляни яйца, а протестиращите скандираха "долу БКП", "тук не е Москва" и "свобода".

 Ден за размисъл е, и за ЦИК

Ден за размисъл е, и за ЦИК

Централната избирателна комисия ще проведе заседание в 14.30

Докато минаваха пред президентството, протестиращите скандираха лозунги против президент Радев и Владимир Путин. След това част от тях отново се отправиха към ЦИК.

Припомняме, че вчера ЦИК реши гласуването на местния вот утре да бъде само с хартиени бюлетини. Предложението беше прието с 12 гласа "за", а двама бяха "против".

На два поредни председателски съвета в парламента беше обсъден доклад на ДАНС във връзка с машинното гласуване. Данни от доклада предполагат недоверие в изборния процес и компрометиране на машинното гласуване, каза днес председателят на ЦИК Камелия Нейкова.