Забава" си организираха пред централния вход на Народното събрание част от най-упоритите протестиращи срещу правителството на Пламен Орешарски.
Едва около 30 души се събраха на протест в 12:00 часа, докато в сградата изпълнителната власт бе подложена на парламентарен контрол от народните представители.

Бройката на журналистите и полицаите за пореден път значително надвишаваше тази на недоволните граждани, които се събраха пред парламента.

Идеята на днешния протест бе протестиращите да запратят към фасадата на сградата компютърни мишки в знак на недоволство от липсата на електронно гласуване в проекта за нов Изборен кодекс.

Малко след обявения начален час към парламента се насочиха неколцина граждани, влачещи мишките по жълтите павета.

Първоначално полицията ги задържа на отсрещния тротоар, но в крайна сметка протестът за кратко успя да доближи загражденията, за да хвърли компютърните мишки зад тях.

Движението по бул. „Цар Освободител" се премести в едно платно, но не за дълго, тъй като след края на акцията полицията набързо успя да върне хората около палатковия лагер без съпротива от страна на недоволните граждани.

Няколкото хвърлени компютърни мишки бяха придружени с възгласи „мишки сте" и „червени айдуци", а мнозина от по-възрастните протестиращи се чудеха защо някои техни „колеги" хвърлят нови устройства.

Пред камерите и микрофоните един от неформалните лидери на протестните действия Цветозар Вълков заяви, че гражданите категорично не са доволни от проекта за Изборен кодекс, но протестът днес е само още една акция, която да покаже на властта в момента, че не е желана.

Вълков обвини Мая Манолова, председател на комисията за изготвяне на нов Изборен кодекс, че е поканила само „приближени" до властта организации, за да напишат задкулисно правила, които устройват само тях.