Дейностите по Годишния план за изпълнение на Стратегията за противодействие на радикализацията и тероризма за 2018 г. отчете министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Това стана на редовно заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

В рамките на днешното заседание е разисквана и подготовката на посещение на Комитета за противодействие на тероризма към Съвета по сигурност на ООН в България.

Заседанието бе председателствано от премиера Бойко Борисов.

Младен Маринов иска антитерористични центрове

Младен Маринов иска антитерористични центрове

Според него в някои случаи се налага информацията да не става обществено достояние

Обсъден бе Проект на Годишен доклад за състоянието на националната сигурност на Република България през 2018 г. Документът ще бъде внесен за разглеждане на заседание на Министерския съвет.

От съобщението става ясно, че Съветът по сигурността е одобрил и отчет за своята дейност през 2018 година, както и примерен план за редовни заседания през 2019 г.

Хванаха непълнолетен джихадист, готвел терористична атака в Пловдив
Обновена

Хванаха непълнолетен джихадист, готвел терористична атака в Пловдив

За първи път у нас е предотвратен терористичен акт

Младен Маринов си е тръгнал след заседанието в сградата на Министерския съвет без да каже и дума за 16-годишния ученик, за когото има информация, че е бил обект на вербуване от "Ислямска държава".

След като от Асоциацията на европейските журналисти сезираха институциите дали е имало изтичане на информация за самоличността на младежа, от ДАЗД обявиха, че проверяват за нарушение на Закона за защита на детето.

ДАЗД: Нарушени са правата на ученика, вербуван от джихадисти

ДАЗД: Нарушени са правата на ученика, вербуван от джихадисти

Проверяват за нарушение на Закона за закрила на детето