Дебат между лидерите на БСП и ГЕРБ няма да има поне засега, съобщи Нова ТВ. В последния ден на февруари двете партии не успяха да постигнат съгласие по регламента на диспута, който трябваше да бъде организиран и излъчен от трите национални телевизии.

През целия ден водиха задочен разговор през медиите с прессъобщения, изявления и пресконференции.

Бойко Борисов обясни, че е говорил с Корнелия Нинова по телефона и тя "за пореден път отказа всички форми на дебат".

"Съгласих се на пряк дебат между мен и г-жа Нинова във втора част, в абсолютно отделен модул. Г-жа Нинова отказва. Аз и екипът ми ще бъдем на 1 март 2017 г. в зала 6 на НДК, където сме поканени от трите национални телевизии в 19.30 часа", каза Борисов.

Минути по-късно на сайта на БСП беше публикувано следното съобщение:

"Екипът на БСП предлага лидерският дебат между Корнелия Нинова и Бойко Борисов да бъде очи в очи. Неприемливо е за нас да се смесват формите - експерти и лидери заедно, защото хората заслужават да чуят от първо лице визията на всеки един лидер за бъдещето на България. Съгласие по това не беше постигнато между екипите на БСП и ГЕРБ и затова лидерският дебат не може да бъде осъществен".

Борисов държи на министрите в дебата, но и няма да пие кафе с Нинова

Борисов държи на министрите в дебата, но и няма да пие кафе с Нинова

Той е съгласен да излезе на лидерски дебат

Корнелия Нинова обяви бойкот на дебата, казвайки: "Няма да бъдем на така замисления дебат, защото не одобряваме формата му".

А Борисов и екипа му обещаха да се явят на уреченото за сблъсъка място с думите: "Ще използваме ефирното време. Три телевизии са ни поканили без пари".

Борисов очаква госпожа Нинова, но тя отказвала

Борисов очаква госпожа Нинова, но тя отказвала

Непрекъснато обаче има разминаване между информациите