Борисов ще отиде на утрешния дебат в НДК. Това стана ясно на пресконференция в партийната централа.

"Ще използваме ефирното време, три телевизии са ни поканили без пари", коментира с усмивка експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Въпреки разногласията относно дебата, той допусна, че и лидерът на БСП Корнелия Нинова ще отиде. "Е, и тя ще дойде", допълни Борисов.

В БСП държат на лидерски дебат „очи в очи“
Обновена

В БСП държат на лидерски дебат „очи в очи“

Герберите се съобразяват с желания формат

Той посочи, че единствената му претенция била в единия модул да представят министрите си, за да ce види кой какво ще направи. "Във втория модул те излизат и влизаме ние двамата (бел. ред. с Корнелия Нинова), поясни Бойко Борисов. По думите му, Нинова не ce съгласила. Затова й предложил първо да участват двамата, а след това министрите.

Борисов очаква госпожа Нинова, но тя отказвала

Борисов очаква госпожа Нинова, но тя отказвала

Непрекъснато обаче има разминаване между информациите

"Тогава тя ме пита - ние какво ще правим. Аз ce пошегувах, че ще пием кафе, ще пляскаме", коментира бившият премиер.

"Ние не сме гаджета да стоим очи в очи и двамата да си говорим", отсече Борисов.

Той преповтори, че е съгласен на дебат, но в единия модул да излязат министрите.

По повод идеята на Нинова да се проведе експресно социологическо проучване по въпроса, Бойко Борисов заключи: "Обичам, уважавам жените, но по техния акъл не се водя".

Междувременно от трите национални телевизии разпространиха съобщение, че изразяват готовност да отразят общ предизборен дебат между БСП и ГЕРБ.

Съвместното предложение е той да бъде проведен на неутрална територия. Телевизиите предлагат за място на диспута зала 6 на НДК.

Това стана ясно след състояли се днес работни срещи между директорите на "Новини и актуални предавания" на Нова ТВ, БНТ и bTV и последвалата съвместна среща на трите телевизии с предизборните щабове на ГЕРБ и БСП.

Очаква се предизборните щабове на двете партии да постигнат съгласие за формата на този дебат, на база на предложения от трите телевизии регламент.