Сагата с евентуалния дебат между лидерите на двете водещи политически формации Бойко Борисов и Корнелия Нинова продължава. Явно точният формат, в който ще се сблъскат позициите на лидерите и на представителите на партиите се оказва сериозен проблем.

След като няколко пъти лидерът на БСП предизвиква опонента си да се яви на дебат, а бившият премиер отклоняваше предложението в началото на тази седмица започна договаряне между екипите на партиите.

Непрекъснато обаче има разминаване между информациите кой какво иска и кой на какъв формат държи.

В БСП държат на лидерски дебат „очи в очи“
Обновена

В БСП държат на лидерски дебат „очи в очи“

Герберите се съобразяват с желания формат

Днес в изявление, разпратено до медиите, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заявява, че ще очаква, той и екипът му, договорения дебат да се състои в зала 6 на НДК в сряда 1 март от 19.30 час.

Ето какво заявява днес Бойко Борисов:

Разговарях с г-жа Нинова по телефона преди минути и тя за пореден път отказа всички форми на дебат, които трите национални телевизии и аз и моят екип предложихме. Очевидно г-жа Нинова има проблем да представи екипа си и държи дебат да не се състои. За пореден път заявявам, че приех в първата част на дебата, в отделен модул, да спорят екипите на ГЕРБ и БСП. Съгласих се на пряк дебат между мен и г-жа Нинова във втора част, в абсолютно отделен модул. Г-жа Нинова отказва.