"Пълното ограничение в закритите обществени места беше въведено през 2012 г. от ГЕРБ. Аз като непушач съм подложен на непрекъснат терор. Тютюнопушенето е вредно и то трябва да бъде определено в конкретни места". 

Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов в ефира на БНТ по повод внесени от него законопроект за отмяна на забраната за тютюнопушенето.

Пушенето на закрито не влияело на туризма

Пушенето на закрито не влияело на туризма

Това обяви министърът на туризма Ангелкова

"Забраната остава - разрешаваме само в ресторанти, барове, кафенета и дискотеки. Само в тези места, които са свързани с туризма", коментира Симеонов. 

анкета

Да се върне ли пушенето в заведенията?

Виж резултати

Да, без ограничения 10.1%

Категорично против 47.8%

Само в отделени за целта зали 18.9%

Да се разделят заведенията на две групи 7.6%

Напротив, да се забрани и на улицата 15.6%

Относно промените, които Симеонов предложи в закона за хазарта, вицепремиерът коментира:

"Става въпрос за едно болестно състояние. Това е патологично разстройство - така е определено от Световната здравна организация. Така се внушава, че с търкане на талончета и участие в хазартни игри, можеш да постигнеш всичко в живота. Остава единствено внушението, че късметът си е твой и ти просто трябва да посегнеш да си го вземеш", изтъкна Валери Симеонов.

ГЕРБ против връщането на пушенето на закрито

ГЕРБ против връщането на пушенето на закрито

Контрабанда ще спадне „като се вкара още полиция на пазарите"

По думите му 10% от учениците от 8 до 10 клас го правят всеки ден. На всичко това трябва да се сложи край, защото "такова промиване на мозъци няма", отсече Симеонов. Той е категоричен, че Спортният тотализатор в момента е изгубил своите позиции и е изместен от частните игри.

"До края на седмицата ще получа отговор от моите коалиционни партньори от "Патриотите", вицепремиерът. Според него каузата е толкова значима, че би трябвало да обедини доста от партиите.

Симеонов се обяви срещу рекламирането на хазарт

Симеонов се обяви срещу рекламирането на хазарт

По този начин възпитаваме децата, а и българите като цяло, че не е нужно да се трудят и образоват, а ще печелят търкайки картончета

Преместваемите обекти са една язва за туризма. Всеки, които е ходил по курортите, знае, че тези бараки превръщат курортите ни в арабски битаци.

По думите му там се предлагат от сутиени до джапанки, все спорно необходими стоки.

"Град на греха". Така вицепремиерът нарече района около плаж "Слънчев бряг - Юг". Именно там се намират и много от популярните заведения - както "Какао", така и любимото на вицепремиера "Бедрум".

Валери Симеонов показа снимки направени по време на проверки на размерите на обектите. На изображенията се вижда автомобил.

"Това е автомобилът на Митьо Очите", изтъкна Симеонов и натърти, че иска всички хора по Черноморието да видят тази кола.

Ангелкова обеща на бизнеса преместваемите обекти да останат

Ангелкова обеща на бизнеса преместваемите обекти да останат

Пренебрегва предложението на работната група на Валери Симеонов

Той обясни, че докато служителите правят проверки и замервания, Митьо Очите ходи и ги гледа как си вършат работата. "Това далеч не са безобидни дейности", обясни Симеонов.

Той отчете и напредъка по пътя Поморие - Слънчев бряг. "30-40% от Поморие - Слънчев бряг е асфалтиран", докладва вицепремиерът и добави, че това, което е обещал мин. Нанков ще се случи.